A urcat la volan băut şi fără permis

aparat etilotestUn bărbat de 37 ani din municipiul Dorohoi este cercetat penal după ce a urcat la volan fără permis şi sub influenţa alcoolului. În timp ce conducea un autoturism pe strada Munteniei din municipiu, Cătălin G. a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care autoturismul a intrat în şanţul din partea dreaptă a străzii.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie; acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a fost condus la Spitalul municipiului Dorohoi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană  care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *