A primit ajutoare, deşi avea în cont la bancă 3 miliarde de lei

caloriferSituaţie incredibilă în municipiul Botoşani. Oameni cu conturi pline de bani au solicitat şi primit, iarna trecută, ajutoare pentru încălzirea locuinţelor, fie în sistem centralizat, fie cu centrale pe gaz.

În urma unor verificări făcute de Curtea de Conturi, s-a constatat că există beneficiari de ajutoare care nu îndeplinesc condiţiile legale de acordare, cum ar fi că deţin depozite bancare de peste 3.000 de lei, maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1.800 cmc sau un alt imobil.

Ancheta derulată de Curtea de Conturi a scos la iveală faptul că mai multe familii din Botoşani deţineau în conturi sume foarte mari de bani şi, cu toate acestea, primeau sprijin pentru încălzirea apartamentelor.

Cel mai interesant caz este cel al unei familii care avea în cont 300.000 de lei (trei miliarde de lei vechi) şi, cu toate acestea, a depus cerere pentru ajutoare.

Un alt caz este al unei familii care deţinea în bancă aproape un miliard de lei vechi, mai exact 99.000 de lei.

Alte peste 300 de familii sau persoane singure aveau în bănci sume de peste 10.000 de lei.

Potrivit viceprimarului Viorel Iliuţă, Primăria a început recuperarea banilor de la 883 de familii sau persoane, care au încasat necuvenit 301.000 lei. Până acum, s-a reuşit recuperarea integrală a banilor de la 265 de familii, iar de la alte 250 s-au recuperat parţial banii.

Municipalitatea mai are de încasat 216.000 de lei din totalul celor 301.000 plătiţi necuvenit.

One thought on “A primit ajutoare, deşi avea în cont la bancă 3 miliarde de lei

  1. Fratilor…Dosare penale, PARNAIE…E fals in declaratii… Ce mai stati dupa ei sa recuperari banii…Stiti cum e: sarantocul de rand plateste la timp si nu mananca sau nu isi mai ia de imbracat, iar paduchii astia cu bani, mai cersesc si de la stat. HUUUUUUUOOOOOOOOOOOO, neobrazatilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *