Studenţi din Suceava, în vizită la Penitenciarul Botoşani

Joi, Penitenciarul Botoşani a găzduit o vizită de informare din partea unui număr de 34 de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Drept, din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava.

Cu această ocazie, sub îndrumarea domnului director adjunct S.D.R.P., comisar şef de penitenciare Viorel Paraschiv, studenţii din anul III au avut posibilitatea să cunoască aspecte ale mediului penitenciar din prisma dispoziţiilor care reglementează executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Printre altele, participanţii la activitate au avut posibilitatea  de a cunoaşte condiţiile de custodiere a persoanelor private de libertate, programului zilnic al persoanelor custodiate, dar şi programele şi activităţile specifice desfăşurate de personalul de specialitate din cadrul Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Activitatea s-a desfăşurat în baza protocolului de colaborare încheiat între unitatea penitenciară şi instituţia universitară, sub coordonarea doamnei Lămăşanu Daniela, lector universitar şi prim procuror general adjunct a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

La finalul activităţii, studenţii s-au declarat impresionaţi de cele văzute, subliniind faptul că realitatea constatată contrastează cu imaginea despre condiţiile de detenţie relatată în mass-media.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *