22 intervenţii ale pompierilor într-o singură zi

pompieri incendiu St.LuchianZiua de 17 aprilie a fost una de foc pentru pompierii botoşăneni solicitaţi să intervină în 22 de situaţii de urgenţă. Este vorba de două incendii, salvarea unui căţel căzut într-un bazin de captare a apei, înlăturarea unor bucăţi de tencuială de pe faţada unei clădiri care erau pe punctul de a se desprinde şi prezentau pericol pentru trecători, asanarea unor fântâni, transportul unei persoane bolnave din locuinţă la ambulanţă şi 16 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

La Horlăceni (Şendriceni) şi Comăneşti (Suharău), două focuri aprinse pentru distrugerea resturilor vegetale s-au transformat în incendii care au mistuit patru tone de furaje şi o parte din acoperişul unei anexe gospodăreşti. Intervenţia promptă a forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a prevenit extinderea flăcărilor la clădirile din cele două gospodării, fiind salvate bunuri materiale în valoare de peste 60.000 lei.

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *