Primăria scoate la vânzare una din ruinele Botoşaniului. Vezi ce se va construi în loc!

ruinele BotosaniuluiUna dintre construcţiile aflate în paragină de ani buni în municipiul Botoşani va fi vândută. Viceprimarul Viorel Iliuţă a declarat că ansamblul de locuinţe de la intersecţia dintre Calea Naţională şi strada Nicolae Iorga, lângă Bazarul Tati va fi vândută de municipalitate. Practic, Primăria va vinde 87% din construcţie. În acest sens, în şedinţa de Consiliu Local de luna aceasta, Executivul Primăriei va cere aprobarea consilierilor locali pentru concesionarea prin licitaţie publica a construcţiei.

13% din construcţie este deţinută de un investitor privat, iar terenul aparţine altcuiva. Dacă se realizează acest lucru, proprietarul terenului dărâmă construcţia şi va face un centru commercial. Un oraş European nu este normal să arate aşa”, a spus viceprimarul Viorel Iliuţă.

Pe acel teren urmau să fie construite, imediat după Revoluţie, mai multe scări de bloc pentru cadrele Ministrului Apărării. Reorganizarea Armatei a făcut ca investiţia să nu mai constuie o prioritate, aşa că la finalul anilor 90 terenul şi şantierul au fost trecute la municipalitate. Primăria dorea să construiască acolo blocuri pentru tineri, iar la parter să aibă spaţii comerciale, lucru care nu s-a mai realizat.

2 thoughts on “Primăria scoate la vânzare una din ruinele Botoşaniului. Vezi ce se va construi în loc!

  1. Va arata ca dracu respectiva intersectie!
    Interesectia trebuia sa aiba 4 blocuri in arc de cerc si ar fi aratat destul de bine, dar asa se pare ca deja a inceput cineva sa intervina pe la primarie pentru a pune mana pe acel loc.
    Primaria mai bine ar pune problema tramvaiului in oras, daca isi mai are rostul acest mijloc de transport in comun!
    Din cauza tramvaiului nu se pot asfalta strazile cum trebuie, vezi Primaverii, avem in oras tot felul de intersectii ciudate, sinele de tramvai sunt capcane pentru pietoni si masini iar tramvaiele care circula in oras sunt niste relicve.

  2. bravo domnule Iliuta. poate o mai vinzi si pe cea din spatele baii, cea de linga electro, cea visavis de suruburi si cite si mai cite sunt. face-ti un pic de ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *