Deţinuţii şi elevii de la Liceul Tehnologic Special vor decora ouă de Paşti

Penitenciarul Botosani
Penitenciarul Botosani

Un număr de opt persoane private de libertate şi zece elevi ai Liceul Tehnologic Special “Sfântul Stelian” Botoşani vor participa la un atelier de creaţie, în cadrul activităţii Chiar şi darul cel mai simplu te arată un om ales”.

Grupurile de lucru vor avea ca temă de activitate decorarea ouălor de Paşte prin utilizarea culorilor cerate, tempera şi a altor instrumente de lucru. Fiecare elev va fi sprijinit şi îndrumat de persoanele private de libertate în procesul de confecţionare a acestor produse. În acelaşi timp, persoanele private de libertate vor expune câteva modalităţi de realizare a unor obiecte specifice sărbătorilor pascale prin folosirea tehnicii quilling.

Scopul principal al acestei acţiuni îl constituie valorificarea optimă a disponibilităţilor psihoindividuale, dezvoltarea capacităţii empatice şi stimularea coeziunii de grup, precum şi exersarea unor abilităţilor practice ce se pot dovedi utile persoanelor private de libertate în perioada post-condamnatorie. În acelaşi context, valorizarea experienţelor pozitive de întrajutorare contribuie la promovarea şi încurajarea eforturilor de reinserţie socială.

Atelierul de creaţie se desfăşoară în cadrul proiectului “Lada de zestre 2”, realizat în parteneriat între Penitenciarul Botoşani, Liceul Tehnologic Special“Sfântul Stelian” Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Sursa: comunicat Penitenciarul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *