Sorescu despre Nova Apaserv: Dacă nu sunt în stare să facă nişte reduceri de personal, mergem şi pe varianta de concedieri colective

Reprezentanţii Consiliului Judeţean pun piciorul în prag la societatea Nova Apaserv. Gheorghe Sorescu susţine că se va trece la concedieri colective, dacă numărul de personal nu va ajunge la cel stabilit în noua organigramă. Sorescu i-a atenţionat pe foştii angajaţi care au dat instituţia în judecată, să nu-şi imagineze că vor fi reangajaţi. Societatea Nova Apaserv trebuie să se încadreze în buget şi să mai concedieze încă 25 de oameni care trebuiau să plece în şomaj încă din toamna anului trecut, astfel încât organigrama să rămână cu 415 salariaţi.

Dacă nu reuşesc şi nu sunt în stare să facă nişte reduceri de personal, mergem şi pe varianta de concedieri colective. Să nu-şi imagineze cineva că mai vin încă 50 de oameni înapoi şi creştem preţul la apă să-i plătim. Am înţeles că acolo au fost nişte complicităţi, în sensul că oamenii care dădeau decizii de desfacere a contractului de muncă, îi consilia cum să câştige în instanţă. M-am săturat de complicităţi parşive„, a spus Sorescu.

Câţiva foşti salariaţi de la Nova Apaserv au dat în judecată societatea şi au obţinut câştig de cauză la o primă instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *