Şcoala 10 Botoşani, în top 10 la reciclarea deşeurilor electronice

Copiii și tinerii participanți la programului educațional de mediu Patrula de reciclare al Asociației Române pentru Reciclare RoRec au colectat peste 100 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) până la 15 aprilie! Într-un top 10 al unităților de învățământ cu cele mai mari cantități de DEEEuri colectate se află și Școala nr. 10 din Botoșani. Patrula de Reciclare a acestei școli despre care s-a scris și în noul număr BUZZ, ziarul tuturor copiilor din Botoșani, a colectat pînă la data de 15 aprilie, 1166 tone.

Aceste deșeuri vor fi ajunge sa fie reciclate conform standardelor de mediu, datorită acțiunilor celor 20,000 de elevi și 700 de profesori coordonatori care participă la ediția 2013 a programului educațional de mediu Patrula de reciclare. Programul este desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și autoritățile locale.

Până în prezent, în 12 dintre județele participante, Patrulele de reciclare au colectat peste 1,000 kg DEEE. Cea mai mare cantitate DEEE strânsă până la acest moment este de 9,600 kilograme și aparține unei școli din județul Olt.

Începând din luna noiembrie a anului trecut și până la 15 mai 2013, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, agenții Patrulelor de reciclare din București și 28 de județe ale țării desfășoară campanii stradale și online, expoziții și evenimente prin care îi conving pe membri comunităților lor să devină mai conștienți de importanța colectării selective a DEEE și să se debaraseze responsabil de aparatele electrice vechi, de becuri, neoane și baterii.

Patrulele de reciclare contribuie pe masura puterilor lor la reducerea fenomenului poluării și la economisirea resurselor naturale. Deșeurile colectate în cadrul programului ajung să fie reciclate corespunzator standardelor europene de mediu, contribuind la obținerea de materii prime secundare și la atingerea obiectivelor de colectare a deșeurilor electrice pe care ni le impun normele UE (4 kg DEEE/locuitor, anual).

Este ultimul clasament intermediar înainte de raportarea finală de la 15 mai. Intrăm așadar în linie dreaptă, perioada decisivă pentru toți cei care aspiră la un premiu. Pentru ca grădinițele, școlile și liceele participante să se bucure de sprijinul comunităților lor în această competiție, încurajăm familiile, colegii și vecinii să se implice și să sprijine Patrulele de reciclare. Prin reprezentanții noștri locali, acordăm tot sprijinul nostru. Le urăm inspirație și succes la crearea Mascotei Patrulei de reciclare, premiul special al acestei ediții” Alexandra Arnăutu, manager de proiect.

Patrulele de reciclare contribuie pe masura puterilor lor la reducerea fenomenului poluării și la economisirea resurselor naturale. Deșeurile colectate în cadrul programului ajung să fie reciclate corespunzator standardelor europene de mediu, contribuind la obținerea de materii prime secundare și la atingerea obiectivelor de colectare a deșeurilor electrice pe care ni le impun normele UE (4 kg DEEE/locuitor, anual).

JUDET LOCALITATE UNITATE SCOLARA CEA MAI MARE CANTITATE COLECTATA (kg)
Arges Pitesti Scoala Gimnaziala Nicolae Balcescu 1.083,39
Bacau Bacau Scoala Gimnaziala Spiru Haret 363,00
Bistrita-Nasaud Bistrita Liceul Tehnologic de Servicii 711,95
Botosani Botosani Scoala Gimnaziala nr. 10 1.166
Brasov Brasov Gradinita nr. 22 1.183
Bucuresti sector 3 Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu 100
Bucuresti sector 6 Scoala Gimnaziala nr. 311 129
Bucuresti sector 4 Scoala Gimnaziala Avram Iancu 132
Bucuresti sector 2 Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida 171
Bucuresti sector 5 Scoala Gimnaziala Grigore Tocilescu 322,7
Bucuresti sector 1 Colegiul de Arhitectura si Lucrari Publice I. N. Socolescu 958
Calarasi Dor Marunt Scoala Gimnaziala Dor Marunt 27
Caras-Severin Caransebes Liceul Pedagogic C.D. Loga 639
Constanta Mangalia Scoala Gimnaziala nr. 3 3.600
Dambovita Candesti Vale Eco Scoala Grigore Vladeanu 1.400,00
Dolj Bailesti Scoala Gimnaziala Amza Pellea 1.137
Giurgiu Giurgiu Gradinita cu P.P. Casuta Fermecata 30
Gorj Ticleni Scoala Generala nr. 1 608
Harghita Ditrau Scoala Generala Siklodi Lorinc 925,66
Hunedoara Sarmisegetuza Scoala Gimnaziala nr. 1 3.883
Iasi Iasi Scoala Gimnaziala Ionel Teodoreanu 1.004
Maramures Baia Mare Colegiul Tehnic C.D. Nenitescu 690
Mehedinti Corcova Scoala Gimnaziala Corcova 220
Olt Izbiceni Scoala Gimnaziala Izbiceni 9.336,00
Prahova Ploiesti Scoala Generala Grigore Moisil 620
Salaj Zalau Liceul Tehnologic Voievodul Gelu 543
Sibiu Sibiu Scoasla generala nr. 21 320
Suceava Vatra Dornei Scoala Gimnaziala nr. 2 4.302
Teleorman Rosiorii de Vede Scoala Gimnaziala Zaharia Stancu 250
Timis Timisoara Liceul Teoretic Nikolaus Lenau 1.897,30
Tulcea Topolog Liceul Tehnologic Topolog 711
Valcea Pietrari Scoala Gimnaziala Pietrari 1.238,12
Vrancea Tulnici Scoala Gimnaziala Ion Diaconu 935

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *