Controale in spitalele din judet. Vezi concluziile!

directia de sanatate publicaServicul de Control in Sanatate Publica din cadrul Directiei de sanatate Publica Botosani a desfasurat o actiune tematica de control in unitatile sanitare cu paturi, pentru verificarea respectarii conditiilor de functionare a normelor de prevenire a infectiilor nosocomiale, a normelor privind gestionarea deseurilor periculoase, a normelor privind dezinfectia si sterilizarea . Au fost verificate toate cele cinci spitale publice din judetul Botosani, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani cu sectiile exterioare, Spitalul de Recuperare Sf. Gheorghe Botosani, Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani,  Spitalul Municipal Dorohoi, Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.  In urma verificarilor, s-a constatat ca spitalele detin autorizatii sanitare de functionare, iar autorizatia pentru Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati a fost emisa cu plan de conformare, atat pentru locatia centrala, cat si pentru sectiile exterioare.

 Inspectorii spun ca se mentin deficientele privind circuitele functionale la blocul alimentar si spalatorie, atat la sediul central, cat si la Sectia de Obstetrica-Ginecologie, fiind intocmita documentatia necesara reabilitarii acestora, dar pana la momentul controlului nu s-a obtinut finantarea.

  Pentru deficientele constatate privind lipsa securizarii zonei echipamentului de neutralizare a deseurilor periculoase la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati, repectiv nerespectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 privind fumatul in spatiile publice inchise la spitalul Municipal Dorohoi, au fost aplicate avertismente.

De asemeni, pentru prevenirea riscurilor potentiale datorate lucrarilor de reabilitare in curs de realizare, s-a recomandat aplicarea cu strictete a procedurilor de prevenire a infectiilor nosocomiale si a precautiunilor universale,  cresterea frecventei autocontrolului cu laboratorul in sectoarele cu risc, limitarea internarilor in functie de numarul de paturi existent.

Sursa> comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *