Municipalitatea cere asociaţiilor de proprietari să refacă faţadele distruse ale blocurilor

fatada blocuriProprietarii clădirilor de patrimoniu aflate în paragină vor primi înştiinţări de la Primăria Botoşani să ia măsuri în privinţa acestora. Adresele vor fi date de Primăria Botoşani şi Direcţia pentru Cultură. În atenţia municipalităţii sunt şi blocurile de locuinţe care au faţade deteriorate şi care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Viceprimarul Viorel Iliuţă a declarat că prin asociaţiile de proprietari s-a reuşit o invetariere a blocurilor cu faţade distruse, urmând ca asociaţiile să fie notificate să ia măsuri de remediere a acestora.

Proprietarii caselor părăsite au nişte obligaţii vizavi de Legea monumentelor istorice. Le vom aduce aminte că există şi posibilitatea de sancţiuni contravenţionale şi penale. În acelaşi timp, vom lua măsuri şi cu clădirile care nu sunt monumente istorice, dar care pun în pericol siguranţa şi viaţa cetăţeanului. Aici, vom încerca un regulament care va fi supus dezbaterii publice şi, după caz, aprobat în Consiliul Local„, a spus Viorel Iliuţă.

Potrivit viceprimarului, aproape în toate asociaţiile de proprietari din municipiu au fost depistate blocuri cu faţade deteriorate, decunde se desprind bucăţi de tencuială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *