Impozitele pentru agricultori se modifică. Vezi detalii!

soptica, grigoras si sorescuSistemul de impozitare în agricultură a fost revizuit. Senatul a aprobat creşterea limitelor impozabile şi reducerea normelor de venit pentru unele specii vegetale şi animale pentru care persoanele fizice care realizează venituri din agricultură trebuie să plătească, din acest an, impozit. Deputatul PNL, Costel Şoptică, a declarat că aceste modificări aduse OG 8/2013 au fost introduse urmare a doleanţelor agriculturilor. Potrivit acestuia, plantaţiile cu vie se impozitează de la un hectar şi nu 0,5 ha ca până acum. De asemenea, vor plăti impozit pe bază de norme de venit şi persoanele fizice care obţin venituri din exploatarea plantaţiilor de arbuşti fructiferi mai mari de 1 ha, norma de venit fiind aceeaşi ca şi în cazul plantaţiilor cu vie pe rod, de 1.385 lei/ha

Pentru cartof, norma de venit pe baza căreia se calculează venitul impozabil a scăzut de la 3.500 lei/ha la 2.900 lei/ha. În sectorul zootehnic, nu vor plăti impozit crescătorii de animale care au mai puţin de 50 de ovine, respectiv mai puţin de 25 de caprine (faţă de 10 capete pentru ambele specii, propunerea iniţială a Ministerului de Finanţe). De asemenea, vor fi scutiţi de impozit şi apicultorii cu mai puţin de 75 de familii de albine (50 familii, în proiectul iniţial al Ministerului de Finanţe).

 

La cei care sunt crescători-apicultori, impozitarea va începe de la 75 de familii de albine şi nu de la 50 de familii de albine ca până acum. Vrem să arătăm că totuşi se întâmplă şi lucruri concrete, pentru care noi insistăm, milităm şi ne batem acolo, în Parlament. În şedinţele pe care le-am avut în teritoriu, am ascultat de fiecare dată ce ne-au cerut fermierii, iar la nivel naţional aceste lucruri au fost centralizate, iar Senatul şi Camera Deputaţilor au pus umăr la umăr pentru a perfecta această ordonanţă”, a spus Şoptică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *