Deputatul Roman: Am atras atenţia cu privire la unele nereguli la proiectul de modernizare a reţelei de apă şi canalizare din judeţ

cristian roman - deputat de botosaniDeputatul   Cristian Roman acuza faptul ca sesizat în urmă cu două luni Ministerul Mediului cu privire la unele nereguli in derularea proiectului privind extinderea  şi modernizarea reţelei de apă din judeţ, iar acum este în derulare o anchetă DNA pe acest proiect. Roman susţine că a făcut o interpelare în Parlament, “pentru a încerca să reparăm în timp util neregulile”, însă, răspunsul dat de ministrul Mediului,  Rovana Plumb, a fost în bătaie de joc.  Deputatul botoşănean spune că există riscul ca acest proiect să nu mai poată fi derulat.

Am atras atenţia încă de atunci că există posibilitate de blocare a acestui proiect şi mai ales de pierderea acestei sume importante de bani, 102 milioane euro, în condiţiile în care în patru ani, în mandatul trecut, s-au investit în Botoşani din fondurile europene undeva la 330 milioane euro. Şi am sesizat şi de-a lungul timpului că la Nova Apaserv se întâmplă lucruri care au mai mult legătură cu penalul decât cu normal. Am sesizat, de asemenea, implicarea prea multă a autorităţilor locale în managementul acestei societăţi. O stranie coincidenţă, în urmă cu o săptămână procurorii DNA au ridicat toate documentele blocând toată procedura”, a spus Roman.

El susţine că în interpelare a atras atenţia asupra a şase suspiciuni de nereguli în derularea acestui proiect, cerând totodată ministrului Mediului o verificare, lucru care nu s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *