Protest spontan la Spitalul Judeţean. Angajaţii cer tichete de masă!

salariatii de la Spitalul judetean vor ticheteAproximativ 40 de angajati de la Spitalul Judetean au declansat, vineri, un protest spontan in semn de nemultumire fata de neacordarea tichetelor de masa. Ei acuza ca nu si-au mai primit aceste drepturi prevazute in contractul colectiv de munca din luna ianuarie si au cerut managerului Gheorghe Damian rezolvarea situatiei.

salariatii de la Spitalul judetean vor ticheteEi au mers in biroul managerului si au purtat discutii pe aceasta tema.

De fiecare dată se spune că sunt datorii şi că sunt conturile blocate. Conturile nu se deblochează pe baza drepturilor noastre salariale”, a spus liderul Sanitas, Octavian Dumitru.

Oficialii spitalului le-au spus protestatarilor ca unitatea are datorii si ca nu-si permite la aceasta data sa plateasca bonurile de masa.

De altfel, Consiliul de administratie al Spitalului Judetean s-a intrunit, joi, pentru a vedea daca sunt posibilitati financiare de acordare a bonurilor de masa, insa, in urma discutiilor, s-a decis sa nu se acorde inca intrucat bugetul unitatii nu permite.

Posibilităţile spitalului nu sunt ca să dăm la momentul ăsta tichete de masă. Sumele primite de la casă sunt sub nivelul anului 2012 şi în condiţiile astea, unde au fost prinse şi majorări salariale de 15,4%, care implică un efort bugetar de circa 1,5 milioane de lei, nu pot fi prinse tichetele anul ăsta. În aceste condiţii, noi facem eforturi ca să vedem dacă găsim din alte surse ca să ne finanţeze, să putem prinde şi tichete de masă. Ele se dau în funcţie de buget, dar dacă bugetul nu permite, asta e situaţia. Celelalte sectoare bugetare nu dau niciun tichet”, a spus directorul Gheorghe Damian.

salariatii de la Spitalul judetean vor tichetePentru ca nu au fost multumiti de raspunsul conducerii spitalului, ei au anuntat ca vor picheta saptamana viitoare Consiliul Judetean si ca iau in calcul si organizarea unui miting.

Efortul financiar lunar pentru plata tichetelor de masă la Spitalul judeţean se ridică la aproape 4 miliarde lei vechi.

Spitalul Judeţean Botoşani are în acest moment conturile blocate pentru datorii de 1,15 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi de utilităţi.

One thought on “Protest spontan la Spitalul Judeţean. Angajaţii cer tichete de masă!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Acum un an salariile in spitalul judetean erau 70% din finantare.
    Salariile au „crescut” cu 15%(7.5 asta vara + 7.5 in decembrie)
    Finantarea a scazut cu 15%
    Concluzia mea: spitalul functioneaza la ora actuala cu banii de la bonurile de masa
    Ce inseamna in numerar asa zisa revenire la salariile dinainte ? fata de veniturile de acum un an,
    Pentru medici: cresterea salariala 250-300 lei, pierdere bonuri in valoare de 180 lei = venituri mai mari cu 70-120 lei.
    Pentru asistenti : cresterea salariala aprozimativ 130-150 lei, pierdere bonuri in valoare de 180 lei = venituri mai mici cu 30-50 lei.
    pentru infirmiere, brancardieri ingrijitoare de curatenie….: cresterea salariala aprozimativ 90-100 lei, pierdere bonuri in valoare de 180 lei = venituri mai mici cu 80-90lei fata de acum un an.
    . bip …bip…bip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *