Casa de Asigurări de Sănătate anunţă ample controale la farmacii

farmacie

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate anunţă ample controale la furnizorii de medicamente după încheierea activităţii de contractare. Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani, a declarat că verificările vor viza respectarea clauzelor contractuale de către farmaciile care vor intra în contract cu instituţia de asigurări de sănătate.

De altfel, reprezentanţii CAS au trimis până acum două atenţionări către farmacii, prin care s-a cerut intrarea în legalitate a celor fără autorizaţii.

Noi îi putem verifica pe cei care sunt în contract cu casa, dar dacă am semnale că într-o localitate ar fi un punct farmaceutic neautorizat care eliberează reţete, mă duc acolo şi verific pacienţii să văd de unde au ridicat medicamentele”, a spus Lupaşcu.

În cazul în care vor fi găsite puncte farmaceutice neautorizate care eliberează reţete compensate, atunci se va considera că fondul de sănătate este fraudat.

Furnizorii de servicii medicale vor încheia noile contracte cu CAS până la sfârşitul lunii aprilie.

One thought on “Casa de Asigurări de Sănătate anunţă ample controale la farmacii

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Te duci la farmacie si nu gasesti medicamentele ca denumire comerciala pe care le vrei.Sau nu-ti poate prelucra reteta pentru ca nu a facut nu stiu ce modificari casa,si asa suntem purtati pe drumuri.Mai bine fara casa si sa efectueze controale cei de la sanepid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *