O elevă orfană de ambii părinţi a luat locul I la Olimpiana naţională de pedagogie

Olivia Oana PopaPerformanţă remarcabilă pentru o elevă din Botoşani. Rămasă fără ambii părinţi şi crescută de bunică, aceasta a reuşit să câştige, în acest an, premiul I la Olimpiada naţională de psihologie şi pedagogie, având cea mai mare notă din ţară, de 9,80.

Olivia Oana Popa este elevă în clasa în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Botoşani. Ani la rând, ea a participat la concursurile naţionale de psihologie şi pedagogie, însă a obţinut menţiune şi locul al doilea.

În acest an şi-a dorit mai mult şi a obţinut. A câştigat premiul I la Olimpiada naţională desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Ploieşti. Premiul i-l dedică mamei sale, fostă învăţătoare la liceul Nicolae Iorga, trecută în nefiinţă în urmă cu opt ani.

Pe această cale le mulţumesc părinţilor mei, care au decedat şi în special mamei, care a fost învăţătoare la acest liceu”, a spus Olivia.

Performanţa Oliviei este unanim apreciată de cadrele didactice din şcoală, care cunosc atât capacitatea elevei, dar mai ales condiţiile în care aceasta învaţă şi trăieşte.

Este una dintre cele mai importante performanţe pe care un elev al liceului a realizat-o. Este cu atât mai important cu cât Olivia este un copil crescut în acest liceu. Mama ei a fost învăţătoare aici şi este o mândrie pentru noi să avem un copil ca ea”, a spus Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Teoretic Nicolae Iorga.

Olivia îşi doreşte foarte mult să ajungă o învăţătoare la fel de bună ca mama sa. Deşi poate preda imediat după ce va termina liceul, ea vrea să urmeaze o facultate de profil şi apoi să meargă la catedră.

Olivia Oana Popa primeşte în acest moment bursă de performanţă de 100 lei/lună.

15 thoughts on “O elevă orfană de ambii părinţi a luat locul I la Olimpiana naţională de pedagogie

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Bravo ei . Pentru ca am cunoscut-o personal pe mama sa si stiu cit de mult s-ar fi bucurat de performantele fiicei sale nu pot decit sa o felicit pe Olivia si sa ii doresc mult succes in tot ceea ce isi va propune sa faca in viitor. Sunt convinsa ca mama ei o vegheaza si o indruma din ceruri. FELICITARI.

  2. FELICITARI ! DRAGA MEA OLIVIA ,DEMONSTREAZA-LE RATATILOR DE COPII CU BANI -GATA CA SE POATE ! SI SA-I DEA D-ZEU SANATATE BUNICII TALE.

    1. Iata ce spune DEX:
      ORFÁN, -Ă, orfani, -e, adj. (Adesea substantivat) Care a pierdut pe unul dintre părinți sau pe amândoi; sărman. ♦ Lipsit de ceva. – Din ngr. orfanós, lat. orphanus, -a, -um.

      Sursa: DEX ’98 (1998) |

  3. Am fost colega cu doamna Popa, o femeie de exceptie, calma, ambitioasa si sufletista. Ma bucur ca fetita dumneaei are asemenea rezultat, sa fii primul pe tara nu e usor. Felicitari, succes in continuare, nu te da batuta niciodata, meseria de cadru didactic este una nobila si minunata. Parintii tai vegheaza din ceruri asupra voastra.

    1. Odraslele agramate si tampe ale politicienilor papa mii de lei lunar din bugetul tarii prin diverse tertipuri si aranjamente. Un tanar sau o tanara cu capacitati intelectuale de exceptie primeste 100 lei/ luna!! Rusine!!! Tara condusa de marlani!!! Rusine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *