Performanţe ale sportivilor de la Dao Botoşani la Campionatul Naţional de seniori Qwan ki do

dao botosaniIn zilele de 6-7 aprilie 2013 s-a desfasurat la sala sporturilor din Roman- Neamt  Campionatul National de seniori Qwan ki do si Campionatul national de senior Arme Traditionale. Au fost inscrisi 220 de sportive de la 21 de cluburi din intreaga tara (Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Constanta, Brasov, Bucuresti etc).  Sambata, concursul a debutat cu probele de thao quyen ( inlantuiri definite cu adversar imaginar) feminin si masculin pe categorii grade si centuri negre, la Qwan ki do si arme traditionale de lemn (long gian , baston lung, bastoane scurte, tonfa), precum si arme taietoare ( palos vietnamez, long gian cu 9 elemente, halebarda, cutite rindunica).  Din partea CS DAO Botosani au participat 8 sportivi coordonati de vo su Eugen Turcanu centura neagra 3 Dang.  Acestia au obtiut urmatoarele rezultate:

Locul II Victor Trofin la proba thao quyen arme de lemn (long gian) multiplu campion national, campion mondial la lupta cu aceasta arma. Evolutia spre proba tehnica incununeaza studiul  continuu acordata artelor martiale si a armelor in special.

Locul III Florin Jajaie la proba thao quyen arme taietoate ( palos vietnamez) multiplu medaliat  national la aceasta proba in anii precedenti, campion mondial la lupta cu bastoane scurte.

Incepand de sambata dupa amiaza au debutat probele de lupta pe echipe la categoria grade . clubul nostru a pregatit o echipa noua formata din Cristian Lucanu, Romeo Iriciuc si Florentin Vrancianu. Acestia au avut o prestatie multumitoare, dar nu au avut experienta pentru a se califica in fazele superioare ale competitiei. La categoria lupte arme traditionale, Florentin Vrancianu a reusit cucerirea medaliei de bronz (locul III) cu arma baston lung dupa o calificare cu emotii din grupe, lipsa de experienta la aceasta proba l-a impiedicat sa obtina locul I.

Duminica 7 aprilie intrecerea a continuat cu lupta echipe centruri negre, und eechipa formata din Narcis Agachi, Florin Jajaie, Ciprian Corut si Razvan Curcan  nu au avut concentrarea necesara, ratand calificarea in semifinale in ultimele secunde. La lupta arme traditionale au fost inscrisi 32 de sportivi, concurand individual.  Corut, Agachi si Jajaie s-au calificat din grupe, au trecut de optimi, iar de sferturi doar Narcis Agachi pina in finala mica pe care a pierduto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *