Manifestări dedicate Zilei NATO

Militari defiland de Ziua NATO la BotosaniAutorităţile din Botoşani au sărbătorit, luni, Ziua Nato, printr-un ceremonial militar care  a avut loc în incinta Garnizoanei Botoşani. La ceremonie au luat parte oficialităţile locale, în frunte cu prefetul Costică Macaleţi, primarul Ovidiu Portariuc sau vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) împlineşte 64 de ani, iar România sărbătoreşte, luni,  nouă ani de când este parte componentă a acesteia.

„Ne-am alăturat în 2004 celor 27 de state semnatare ce se angajau să apere pentru a fi apărate. Acum NATO are 29 de membri din Europa şi America de Nord şi reprezintă, cred, cea mai puternică alianţă politico-militară a istoriei ultimului mileniu. Este un mare succes al României că face parte din această Alianţă, iar principalul câştig constă în faptul că beneficiază oricând de apărarea comună, credibilă şi eficientă a tuturor statelor semnatare„, a spus Macalkeţi. .

Reprezentantul Guvernului a transmis un gând bun tuturor soldaţilor din Botoşani aflaţi în misiuni sub drapelul NATO în diferite state ale lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *