Autorităţile vor să ridice perdele forestiere de-a lungul drumurilor naţionale şi judeţene

sefi directia silvica botosaniAutorităţile din Botoşani au în vedere plantarea a zeci de hectare de arbori pentru crearea de perdele forestiere pe marginea drumurilor naţionale şi judeţene, în vederea evitării înzăpezirilor, a anunţat, vineri, directorul Direcţiei Silvice, Sorin Corduneanu.

Potrivit acestuia, pe drumurile naţionale ar urma să fie plantaţi arbori pe o lungime de 119.000 de metri liniari (circa 36 de hectare) de drum, în special pe traseele Huţani- Botoşani şi Botoşani- Săveni, foarte vulnerabile la viscol.

Cei de la Drumurile Naţionale au făcut o evaluare şi au estimat necesarul de perdele forestiere, însă urmează să se găsească şi sursa de finanţare”, a afirmat Corduneanu.

Silvicultorii au purtat discuţii şi cu oficialii Consiliului Judeţean, pentru astfel de perdele forestiere şi pe marginea drumurilor judeţene. Suprafaţa necesară a fi împădurită este similară celei de pe drumurile naţionale.

Autorităţile judeţene speră în implicarea primarilor în astfel de acţiuni, pentru a obţine acordul proprietarilor de terenuri pentru plantarea copacilor.

Statul acordă o despăgubire anual de 850 lei/hectarul de suprafaţă pe care se ridică o perdea forestieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *