Ambasadorul Republicii Irak în România: Suntem interesaţi de legăturile interculturale între ţările noastre

ambasador irakAmbasadorul Republicii Irak în România,  Mohammed Saeed AL-Sharchi, a declarat că va reveni în judeţul Botoşani , după vizita întreprinsă vineri. El a afirmat că impresia lăsată de judeţul nostru a fost una foarte bună, iar întâlnirea cu autorităţile judeţului a fost una fructuoasă.

Am prezentat, în ceea ce mă priveşte, oportunităţile care sunt în momentul de faţă în Irak.  Suntem interesaţi, de asemenea, şi de legăturile interculturale între ţările noastre, de o comunicare. Mai precis, să înfrăţim judeţul Botoşani, oraşul Botoşani, cu o entitate locală de la noi, din Irak”, a spus ambasadorul Republicii Irak în România.

Mohammed Saeed AL-Sharchi a declarat că există trei căi prin care se poate ajunge în Irak din punct de vedere al oportunităţilor de colaborare.

Sunt cererile de ofertă-licitaţiile, investiţiile şi exporturile, prin care firmele române pot avea acolo investiţii profitabile. Pot conta şi pe un partener bancar acolo sau pot beneficia de un parteneriat local cu guvernul central de acolo sau cu guvernul local. A treia cale sunt exporturile, iar piaţa din Iark este deschisă, este liberă, produsele noastre sunt binevenite, de calitate”, a mai spus, la Botoşani, Mohammed Saeed AL-Sharchi.

Ambasadorul Republicii Irak în România a venit însoţit la Botoşani de soţia sa. Cei doi au vizitat Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *