Slujba de sfintire a raclei Sf. Nectarie la biserica din curtea Spitalului de Copii

Biserica Sf. Apostol Andrei si Sf. Ierarh NectarieCredincioşii parohiei „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” au, la sfârşitul acestei săptămânii, un prilej deosebit de bucurie şi întărire duhovnicească.

În luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia hramului bisericii, au fost aduse spre închinare sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie din Grecia, de către părintele Gheorghios Stamulis. Cu această ocazie, o părticică din sfintele moaşte a fost dăruită bisericii „Sfantul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”.

Duminică 7 aprilie 2013, începând de la ora 17,30, în biserica din curtea Spitalului de Copii Botoşani se va săvârşi, de către un sobor de preoţi, slujba Paraclisului Sfântului Ierarh Nectarie, urmată de slujba de sfinţire a raclei unde vor fi aşezate, spre închinare, sfintele moaşte în biserică.

 Racla este din stejar masiv, placată cu argint şi a fost realizată în atelierele Patriarhiei Române de la Bucureşti. Îi aşteptăm pe credincioşii din Botoşani să ni se alăture la sfintele slujbe,  să ne rugăm împreună Sfântului Nectarie să ne ajute cu rugăciunile lui”, a declarat preot paroh Marius Ciobanu

Sfântul Nectarie Taumaturgul  (1846 – 1920) este prăznuit în fiecare an pe 9 noiembrie fiind unul dintre cei mai iubiţi sfinţi datorită mulţimii minunilor săvârşite. Prieten adevărat al celor ce se roagă cu evlavie şi credinţă adevarată, Sfântul a tămăduit boli despre care doctorii spuneau că nu pot fi tămăduite şi pe mulți bol­navi i-a ajutat să se întărească în credință și în răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *