Primarul Portariuc: Este neacceptabil ca la două- trei luni după deschiderea investiţiei de la Modern Calor să apară asemenea probleme

ovidiu portariucPrimarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, apreciază ca „neacceptabilă” situaţia apărută la Modern Calor, ca urmare a averiei motoarelor care produc energie termică şi electrică în cogenerare. El a declarat, joi după-amiază, pentru BotoşaniNews, că a solicitat firmei care a efectuat investiţia să intervină de urgenţă.

Am solicitat celor de la Modern Calor să ia legătura cu cei de la firma Elsaco şi subcontractorii acestora din Austria să intervină cât de curând. Este neacceptabil ca la două- trei luni după deschiderea investiţiei să apară asemenea probleme„, a spus primarul.

Două motoare recent care produc energie termică şi energie electrică în cogenerare şi care au fost recent montate la societatea Modern Calor s-au şi defectat. Echipamentele au fost cumpărate de asocierea dintre firmele Elsaco si Electroalfa, cea care a câştigat licitaţia pentru modernizarea CET-ului,  de la austriecii de la Jembacher.

Miercuri, supapele unor cilindri de la ambele motoare au cedat, blocând funcţionarea echipamentelor, care se aflau în perioada de testare.

2 thoughts on “Primarul Portariuc: Este neacceptabil ca la două- trei luni după deschiderea investiţiei de la Modern Calor să apară asemenea probleme

  1. Lasa, domn primar ca in legatura cu modern calor nu ai facut nimic din ce ai promis in campanie. Si mai sunt si alte alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *