Unitatea de Primire Urgenţă, transformată în cabinet medical. Vezi detalii!

ambulanta upuUnitatea de Primire Urgenţă a Spitalului Judeţean a fost luată cu asalt, luna aceasta, de botoşăneni. Aceştia continuă să meargă la UPU pentru simple investigaţii medicale, în loc să apeleze  la medicul de familie sau centrele de permanenţă. Deşi a fost organizată şi o întâlnire între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, medici de la UPU şi din centrele de permanenţă în ideea direcţionării cazurilor uşoare către medicii de familie şi centrele de permanenţă, aceasta nu a îmbunătăţit  cu nimic situaţia. În primele două zile ale lunii aprilie, au fost 347 pacienţi la UPU, cu 50% mai mult decât în alte zile.  Medicii de la UPU acuză că în loc să se ocupe de cazurile urgente, ei trebuie să acorde şi consultaţii, lucru care ar trebui să îl facă un medic de familie.

Oamenii vin şi se adresează indiferent de oră şi indiferent de motive la UPU.  Numai într-o noapte am avut 88 de pacienţi. Afecţiuni sunt din cele mai diverse, începând de la tulburări specifice vârstei a treia, până la pacienţi care îşi aduc aminte că acum 5-10 ani li s-a întâmplat ceva. Ei confundă urgenţa cu medicul de familie, iar dacă nu este rezolvat când vrea el, devine agresiv şi cu personalul”, a spus Gheorghe Apetroaie, medic UPU.

Medicii de la UPU spun că centrele de permanenţă nu-şi dovedesc eficacitatea în aceste condiţii, deşi lunar se cheltuiesc sume importante de bani pentru finanţarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *