Carnea din hamburgerii McDonald’s, produsă la Botoșani

mc donaldsCarnea de vită din semipreparatele restaurantelor McDonald’s din mai multe state europene este produsă de o companie românească, din Botoșani.Pornind de la comerțul cu vite, Iulian Căzăcuţ, directorul general al companiei Doly-Com, desfășoară azi un business de aproximativ 34 de milioane de euro.

Banii sunt obținuți dintr-un abator din județul Botoșani, o fabrică de produse semipreparate din Ilfov și exporturile către Austria, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, Germania sau ţări din Orientul Mijlociu.

Activitatea de export a adus companiei mai multă vizibilitate, astfel că în 2006, producătorul a fost contactat de Esca Food Solution, unul dintre principalii furnizori de alimente ai McDonald`s. Tot atunci, Doly-Com începea colaborarea cu furnizorul  lanțului de fast-food, potrivit economica.net.

Azi, producătorul din Botoșani este singurul furnizor de carne de vită pentru Mc Donald’s din România, dar compania a livrat materie primă pentru restaurantele din aproape toată Europa.

Carnea de la noi pleacă în Austria şi Italia„, povesteşte Căzăcuţ. Acest lucru se întâmplă cu toate că Doly Com este una dintre cele două firme verificate de ANSVSA în urma scandalului declanşat în Franţa referitor la carnea de vita inlocuită cu cea de cal. După verificări, autoritățile nu au găsit nicio problemă la Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *