In urma unui control de mai bine de o luna la Electrocontact, reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) au constatat mai multe nereguli. Potrivit conducerii Fiscului, in urma verificarii activitatii din ultimii cinci ani, s-a constatat un debit la bugetul statului de aproximativ 37 de miliarde de lei vechi. Aceasta suma ar proveni ca urmare a calcularii unor accesorii la unele obligatii neonorate de firma, respectiv cheltuieli deduse nejustificat in opinia finantistilor. Repectivele sume ar reprezenta costul unor reparatii si al unor deplasari efectuate de reprezentantii societatii. Inca de la inceputul controlului, finantistii au estimat debitul si au decis masuri asiguratorii, punind sub sechestru mai multe bunuri ale societatii. Aceasta masura a fost, insa, contestata in instanta de firma pe motiv ca suma datorata nu era certa, iar, in acest fel, controlorii incercau sa puna o presiune in plus. Gheorghe Sorescu, seful Fiscului, sustine ca prevederile Codului Fiscal permit aplicarea unei astfel de masuri. Acesta a adaugat ca, in mai multe rinduri, subordonatii sai, care au decis aplicarea masurii sechestrului abia dupa terminarea controlului, au avut surpriza sa constate ca, intre timp, administratorii valorificasera bunurile.
Odata cu finalizarea controlului, conducerea Fiscului sustine ca actiunea in instanta ce avea ca obiect contestarea sechestrului a incetat, deoarece masurile asiguratorii s-au transformat in executorii. "Este cel mai mare control de anul acesta si cu cea mai importanta constatare. S-a dat decizie de imputare pentru aceasta suma, dar reprezentantii firmei pot contesta rezultatul", a precizat Gheorghe Sorescu.
Conducerea societatii nu a putut fi contactata pentru a-si exprima punctul de vedere in legatura cu rezultatele acestui control.
Firma Electrocontact este unul din cei mai importanti agenti economici din judet, avind, in 2006, o cifra de afaceri de aproape 159 miliarde de lei vechi si un profit de 7,6 miliarde de lei vechi