Permisul pentru mopede, inaccesibil încă. Vezi motivul!

Danut Ciubotaru, sef Serviciu Permise
Danut Ciubotaru, sef Serviciu Permise

Persoanele care deţin mopede nu pot obţine încă permis de conducere. Deşi există o lege, aceasta nu poate fi aplicată, întrucât nici acum nu au apărut normele de aplicare,  care ar trebui sa precizeze cum sunt examinaţi candidaţii, iar cei care lucrează în domeniu nu ştiu ce să facă.

Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Botoşani, a declarat că Ministerul Transporturilor nu a emis normele de aplicare, deşi noul Cod rutier este în vigoare din luna ianuarie.

Noi îi putem examina, pentru că întrebările sunt, îi putem examina şi la traseu, dar pentru moped şcolile nu au la ora actuală emise norme pentru a putea face şcoala pentru mopede şi încheierea dosarelor de rigoare. Pentru cei de categoria AM, nu putem să-i examinăm pe cei care au dat sala după 19 ianuarie, pentru că nu ştim dacă se examinează doar în poligon sau şi în traseu. Cei care sunt îi amânăm până la o dată ulterioară. Toate persoanele care posedă un permis de conducere, indiferent de categorie, poate să conducă moped. După data de 19 ianuarie, a.c, toţi cei care au obţinut orice categorie de permis li se adaugă şi categoria AM, fără a mai da niciun fel de examen”, a precizat Ciubotaru.

Toţi cei care au de gând să iasă pe stradă cu scuterul, dar fără carnet, se pot alege cu dosar penal.

One thought on “Permisul pentru mopede, inaccesibil încă. Vezi motivul!

  1. Nu-i normal!cei care nu ştiu a merge pe bicicletă de exemplu,cum ar putea să meargă pe moped????ar obţine un permis cadou ,în mod total eronat,ce dacă are categoriile celelalte!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *