Ţigări de contrabandă găsite sub o pătură într-o maşină

tigari dosite in masinaPeste 600 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţişti într-o maşină ce se afla în trafic. Poliţiştii au oprit pentru control, pe strada Petru Rareș din localitatea Ștefănești, judeţul Botoşani, autoturismul condus de Alin Ionel A. de 30 ani din localitatea Stînca, oraș Ștefănești, iar pe bancheta din spate a autoturismului se afla şi Ovidiu C de 24 ani, din aceeaşi localitate.

În urma verificării autoturismului, în portbagaj, sub o pătură, au fost identificate două huse pentru articole de pescuit, în care se afla cantitatea totală de 12.560 țigarete (628 pachete) de provenienţă Republica Moldova.

Întrucât niciunul dintre cei doi bărbaţi nu a putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de ţigări transportată, față de aceştia au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, cauza urmând a fi soluționată procedural.

Cantitatea de țigări identificată, în valoare de aproximativ 5.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *