Medicul Apetroaie: Coplata este o „petardă” care nu aduce niciun beneficiu

bolnavi in saloane noiCoplata este o „petardă” care nu aduce niciun beneficiu, a declarat medicul Gheorghe Apetroaie. El spune că încasarea coplăţii necesită personal suplimentar, prin urmare şi cheltuirea unui procent semnificativ din coplată. Apetroaie consideră că această taxă ar trebui plătită de în primul rând de consumatorii de băuturi alcoolice care nejustificat aglomerează spitalul.

Trebuie registru de încasări, plata persoanei respective, îmbulzeală. Nu aduce nimic. Din punctul meu de vedere ar trebui altceva făcut, dacă se doreşte ca acest sistem să meargă bine. Ar trebui să înceapă cu cei care au vicii nu de primăvară-toamnă, ci viciile de zi cu zi. De asemenea, ar trebui taxaţi cei care nu-şi iau medicaţia corespunzător şi ajung în sevraj la spital„, a precizat Apetroaie.

Acesta mai spune că taxarea bolnavului ar trebui să înceapă de la medicul de familie, pentru că nerespectarea indicaţiilor date de medicul de familie naşte ulterior complicaţii, agravarea stării de sănătate şi cheltuirea banului într-un mod nejustificat de spital.

Medicul Apetroaie spune că şi clinicile private ar trebui taxate. Coplata a fost introdusă de săptămâna aceasta în spitale şi se aplică o singură dată la externare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *