Medicul Apetroaie: În condiţiile în care DSP se desfiinţează, vă daţi seama de dezmăţul care va urma

Apetroaie Gheorghe
Gheorghe Apetroaie

Medicul Gheorghe Apetroaie, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, consideră că desfiinţarea direcţiilor de sănătate publică va aduce numai deservicii, implicit populaţiei. Acesta a declarat că prin desfiinţarea direcţiilor se vor pierde specialişti şi profesionişti care nu vor putea fi folosiţi în alte domenii.

Nu avem medici la DSP pe care să-i punem la consult medical, respectiv prescriere de reţete, tratamente medico-chirurgicale. Aceştia sunt profesionişti pentru organizare sanitară.”, a precizat Apetroaie.

Acesta mai spune că prin reorganizarea pe care o are în vedere ministerul Sănătăţii, va dispărea un segment important, cel al prevenţiei. Apetroaie spune că nici unităţile sanitare, medicii de familie şi cei stomatologi, farmaciile nu vor mai putea fi ţinute sub control.

„Ca să le avizezi, să le autorizezi, îţi trebuie un corp de control care să lucreze 365 de zile pe an. În condiţiile în care DSP se desfiinţează, vă daţi seama de dezmăţul care va urma. Dacă direcţiile de sănătate publică vor trece la Consiliul Judeţean, nu vom face altceva decât să avem 41-42 de miniştri ai sănătăţii, în fiecare judeţ câte unul„, a adăugat medicul Apetroaie.

One thought on “Medicul Apetroaie: În condiţiile în care DSP se desfiinţează, vă daţi seama de dezmăţul care va urma

  1. Pai d-lor :::::!!!!! Ca sa poti conduce , sa ajungi la un TEL mai intai trebuie sa DEZBINI ::::::: naspa !!!!
    sa speram ca Romanii sa realizeze acest aspect si sa ia atitudine in privinta Desfiintarii Acestei Institutii de protectie a Bolnavului Roman .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *