Tinerii social-democraţi au oferit cărţi copiilor

carti tsdAsa cum bine stim, saptamana aceasta se desfasoara programul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, cunoscut si sub numele de “Scoala altfel”. Mai mult, astazi sarbatorim si Ziua Internationala a cartilor pentru copii, datorită naşterii făuritorului de basme Hans Christian Andersen ( 2 aprilie 1805 – 4 august 1875). Aceste doua evenimente i–au determinat pe tinerii social democrati sa ofere carti cu povesti si de colorat copiilor prescolari si scolari din clasele primare. Actiunea, la care au participat vicepresedintii TSD Botosani Andrei Radu, Buhaianu Bogdan, Strungariu Bogdan, Buiuc Andreea dar si alti membri TSD, impreuna cu presedintele TSD Botosani Lazaruc Dana, s-a desfasurat pe pietonalul Unirii, parcul Mihai Eminescu dar si la o gradinita din municipiu.

Tinerii social democrati au dorit sa promoveze atat Ziua Internatioanala a cartilor pentru copii dar si cartile, intr-o lume in care acestea sunt uitate pe rafturile bibliotecilor. Cititul a devenit o activitate destul de rar intalnita in randul adolescentilor. Multi tineri renunta cu usurinta la carti in favoarea internetului, a filmelor sau a jocurilor pe calculator. Mai mult decat oricare din tehnicile audio-vizualului prin care sunt redate valorile culturii, lectura cartii ofera celui care o parcurge prilejuri unice de reflectie si de meditatie. Gustul pentru citit nu vine de la sine, ci se formeaza prin rabdare, perseverenta, continuitate, vointa.

Aceasta actiune este inceputul unei campanii de strangere de carti pentru ajutorarea unei scoli din judetul Botosani care nu are  biblioteca scolara.

Sursa: comunicat presă TSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *