Prins băut la volanul unui autoturism neînmatriculat

politie rutieraUn şofer a fost prins la volanul unui autoturism neînmatriculat sub influenţa alcoolului. Poliţiştii au oprit în trafic, pe DC 26,  în satul Băbiceni, comuna Durnești, judeţul Botoșani, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, la volanul căruia se afla Sorin H. de 45 ani, din satul Băbiceni.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că şoferul nu deţinea pentru autoturismul pe care îl conducea, inspecție tehnică periodică şi asigurarea RCA, valabile.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană având o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, fără drept de circulație în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *