Primarul Portariuc vrea ca instituţiile deconcetrate să treacă la administraţia locală. Vezi detalii!

primar ovidiu portariucPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, dar şi primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, vor participa, marţi, la discuţii pe tema regionalizării, unde vor fi prezenţi toţi preşedinţii de consilii judeţene, dar şi primari din ţară.

Cei doi vor merge la întâlnire cu propuneri în ceea ce priveşte regionalizarea.

Noi vom propune ca regionalizarea să fie făcută etapizată, să conducem prin rotaţie, aşa cum sunt conducerile acum până în 2016, iar în 2016 să implementăm un sistem de alegeri. Vrem să începem cu regionalizarea instituţiilor publice, să vedem cum funcţionează”, a spus Florin Ţurcanu. Primele instituţii care vor reorganizate sunt, după cum s-a anunţat, Direcţia de Sănătate Publică şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc va propune trecerea instituţiilor deconcentrate în subordinea administraţiilor locale.

Anumite instituţii care sunt acum coordonate central să fie coordonate local. Un exemplu ar fi Poliţia municipală şi până la celelalte instituţii deconcentrate, fie că vorbim de DSP, de Inspectoratul Şcolar. Este normal ca aceste conduceri să fie la administraţia locală„, a spus Portariuc.

One thought on “Primarul Portariuc vrea ca instituţiile deconcetrate să treacă la administraţia locală. Vezi detalii!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Domnule primar, sper ca ve-ti citi acest comentariu si sa luati masurile necesare ce se impun. Nemultumirea mea este de alta natura, ce nu are legatura cu acest articol. Este vorba de cainii comunitari ce se plimba prin oras si pun in pericol siguranta cetateanului. In cartierul in care locuiesc, adica pe Aleea Calugareni, in zona A.N.L. ,sunt foarte multi caini ce umbla in haite, in jur de vreo 15-20 care au incercat sa ma muste ziua mare ,dar norocul meu a fost ca am intrat imediat in scara blocului. Am auzit ca o firma a castigat licitatia pentru prinderea lor, dar pana in acest moment nu s-a intamplat nimic,numarul lor este la fel.
    Va rog sa luati masuri in acest sens.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *