Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în săptămâna „Şcoala altfel”

politisti eleviSub egida campaniei “Şcoala altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun!”, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Botoşani se vor întâlni, în perioada 1-5 aprilie, cu sute de copii din grădiniţele şi şcolile din judeţ.

Săptămâna „ŞCOALA ALTFEL” are în program, pentru cei mici, dezbateri, filme educative şi diverse activităţi de educaţie anti-infracţională şi anti -victimală.

Cu această ocazie, poliţiştii vor purta discuţii tematice şi vor distribui materiale cu recomandări pentru prevenirea absenteismului şcolar, delincvenţei juvenile, violenţei în şcoli, victimizării minorilor.

Pe parcursul întregii perioade, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate vor prezenta elevilor din şcolile botoşănene filmul educativ “Cheia e la tine!”, pe marginea căruia vor avea loc dezbateri cu cei mici, privind prevenirea delincvenţei juvenile.

În data de 2 aprilie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Botoşani, 10 elevi de la  liceele botoşănene vor petrece câteva ore în “umbra” unui poliţist în cadrul Programului internaţional de orientare profesională pentru elevi “Job Shadow Day”.

Astfel tinerii vor avea o experienţă concretă în  cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului Poliţiei Rutiere, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului de investigaţii criminale, învăţând mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul de muncă prin interacţiunea cu poliţiştii.

Această serie de acţiuni se înscrie în demersul organizat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *