Coplata, stabilită doar de unele spitale. Vezi detalii!

bolnavi in saloane noiDeşi coplata a fost introdusă de pe 1 aprilie, nu toate unităţile sanitare din judeţul Botoşani au stabilit valoarea acesteia. Doar Spitalul Judeţean a decis ca la externare bolnavii să plătească o taxă de 5 lei. Taxa de externare va fi valabilă şi pentru Maternitate sau Spitalul de Psihiatrie. La Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe”, Consiliul de administraţie urmează să ia o decizie în cursul acestei săptămâni.

Miercuri sau joi vom face un consiliu de administraţie pentru a stabili coplata. Oricum aceasta se ia la externare şi avem timp să o punem în aplicare dat fiind faptul că durata de internare este de 10-12 zile”, a declarat Gabriela Varzară, managerul Spitalului de Recuperare.

Nici Spitalul de Pneumoftiziologie nu a stabilit încă coplata. Viorel Lefter, managerul spitalului, a declarat că aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare, după care taxa va fi stabilită de Consiliul de administraţie.

Abia săptămâna aceasta apar normele, iar coplata se pune în aplicare de la data apariţiei acestora. În principiu, s-a vorbit să punem coplata de 5 lei”, a spus Lefter.

Coplata se aplică o singură dată, la externare. Există mai multe categorii de persoane care vor fi exceptate de la coplată. Este vorba despre bolnavii cronici din cadrul programelor naţionale de sănătate, copiii sub 18 ani, gravidele şi lăuzele, pensionarii cu venituri sub 740 de lei, persoanele cu dizabilităţi. Coplata nu se va achita în cazul internărilor de urgenţă.

One thought on “Coplata, stabilită doar de unele spitale. Vezi detalii!

  1. BUNA ZIUA, AS DORI SA VA PUN O INTREBARE DOMNILOR DIRECTORI DE SPITALE IN LEGATURA CU TAXA DE LEI LA INTERNARE SI 5 LEI LA EXTERNARE.SI ANUME:CE VOR FACE PACIENTII CA RE NU VOR AVEA CEI 5 LEI PENTRU EXTERNARE VOR RAMINE DEFINITIV IN SPITAL???? SA NU MAI VORBIM DE CEI CARE NU VOR AVEA PENTRU INTERNARE……… SPER SA FIE O GLUMA DE 1 APRILIE MARIANNA ITALIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *