Dispute in Colegiul prefectural pe ajutoarele sociale primite pe nedrept de saracii judetului. Afla detalii!

colegiul prefectural macaleti turcanuHarababura in declaratiile date de beneficiarii ajutoarelor sociale din judetul Botosani. Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala a imputat primariilor sume importante de bani, dupa ce un control al Curtii de Conturi, pe 2012, a scos la iveala ca multi dintre beneficiarii ajutoarelor sociale au primit pe nedrept bani prin declaratii false. Primarii mai multor unitati administrativ-teritoriale acuza insa ca baza de date luata in calcul de Curtea de Conturi nu este una corecta, si drept urmare nici sumele imputate nu sunt reale.

Situatia a fost prezentata in cadrul Colegiului prefectural de catre presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, care a cerut institutiilor abilitate sa rezolve situatia, intrucat, spune el, sunt localitati unde sumele imputate ajung si la 300-400 milioane lei vechi.

S-a creat o situatie foarte dificila la nivelul judetului Botosani. Curtea de Conturi a fost in control la agentie si a lasat cadou un proces verbal prin care cere sa se imputate sumele primariilor sau sa solicitati recuperarea sumelor de bani de la persoanele care au beneficiat de ajutoare, dar s-au ghidat pe o situatie care nu este reala. Cetatenii nu au nicio vina ca baza de date nu a fost modificata„, a spus Turcanu.

La randul sau, Rodica Cretu, directorul AJPIS, a precizat ca nu au fost emise dispozitii de debit unitatilor administrativ-teritoriale, ci doar s-a cerut primariilor analizarea minutioasa a fiecarui beneficiar in parte, pentru a vedea daca se incadreaza in conditiile cerute de lege sau nu.

Prejudiciul constatat de Curtea de Conturi in anul 2012 a fost de peste un milion lei, iar debitele provin de la beneficiarii ajutoarelor sociale care au declarat in fals veniturile si au primit ajutoare de la stat necuvenit.

One thought on “Dispute in Colegiul prefectural pe ajutoarele sociale primite pe nedrept de saracii judetului. Afla detalii!

  1. Ce treaba are Colegiul prefectural cu ajutoarele sociale? Nu cumva domnul prefect doreste sa influenteze intr-un fel sau altul aceasta situatie? Vad ca presedintele deja si-a exprimat dorinta sa o influenteze cum vrea el. In al doilea rind, ce spune madam Rodica Cretu este aproape hilar. Nu cred ca o echipa de auditori de la Curtea de conturi stabileste raspundere materiala doar pe niste presupuneri. Una din doua: a. s-a cerut sa se faca doar verificari asupra corectitudinii acordarii ajutoarelor sociale; b. s-a dispus recuperarea sumelor acordate nelegal pe baza unor probe certe. Aici nu se lucreaza cu probabilitati sau, mai rau, pe presupuneri.
    Din ceea ce s-a scris in presa nu rezulta ca s-a stabilit cel putin o masura la aceassta sedinta..Asa ca, se pune intrebarea: Care-i rezultatul maritei intruniri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *