Elev de 14 ani, răpus de meningită meningococică

Silvana Tudorache, director Directia de Sanatate Publica
Silvana Tudorache, director Directia de Sanatate Publica

Un băieţel de 14 ani a murit răpus de meningita meningococică. Băiatul a fost luat de acasă în stare gravă de ambulanţă şi transportat la Spitalul de Copii. În urma analizelor făcute la Spitalul de Copii, pacientul a fost direcţionat cu suspiciune de meningită la Secţia de Boli Infecţioase, iar de acolo, întrucât starea s-a agravat, copilul a fost transportat de urgenţă la Iaşi.

Pacientul a fost trimis la Iaşi, întrucât starea lui se agravase„, a declarat un cadru medical de la Ambulanţă.

Eforturile medicilor de a-l salva s-au dovedit a fi inutile, la câteva ore de la internare, copilul a murit.

Pentru că elevul învăţa la Şcoala 2, autorităţile sanitare au trebuit să facă o dezinfecţie în şcoală, dar şi în familia acestuia.

S-au luat toate măsurile care se impun în astfel de situații. S-a mers și la domiciliul copilului și s-a făcut dezinfecție și s-a aplicat tratament profilatic, fiind o familie mai numeroasă, și la fel s-a procedat și la școala unde învăța, unde s-au dus soluții antiseptice pentru dezinfecție și de asemenea s-a administrat tratament profilactic persoanelor care au venit în contact cu copilul bolnav„, a declarat Silvana Tudorache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Meningita meningococica este o boala infectioasa si contagioasa foarte rara, virulenta, care se transmite prin aer, prin secretii respiratorii, cu o evolutie rapida mai ales pe un organism tarat, mai spune medicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *