Mihaela Huncă: Avem încă destule cazuri de distrugere a bunurilor şcolii

mihaela hunca mart13
Mihaela Hunca, inspector sef ISJ

Majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani au stabilit semne distinctive pentru elevi, a anunţat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Astfel, din cel 124 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 118 au stabilit cel puţin câte un semn distinctiv pentru elevi. De asemenea, 63 de şcoli sunt monitorizate video, 35 din mediul urban şi 28 din mediul rural, iar 60 au asigurate pază.

Asta a depins de autonomia fiecărei unităţi de învăţământ, care a stabilit de la uniformă, ecuson, eşarfă sau alte semne distinctive. Avem încă destule cazuri de distrugere a bunurilor şcolii„, a spus Mihaela Huncă.

De la începutul acestui an şcolar, au fost înregistrate 30 de distrugeri a bunurilor din şcoli, 32 cazuri de ameninţări repetate, 32 cazuri, insulte grave şi repetate au fost 24 cazuri la nivel de judeţ, dar şi violenţe fizice uşoare- 92 cazuri.

„Nu este un fenomen foarte mare dacă ne gândim la numărul de elevi, aproximativ 70.000 pe care îi avem, dar stă în atenţia noastră acest obiectiv”, a adăugat şefa IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *