Problema decontării transportului elevilor navetişti, discutată în Colegiul Prefectural

macaleti si turcanu colegiu prefecturalPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a atras atenţia, vineri, în cadrul Colegiului prefectural, asupra faptului că elevii navetişti nu şi-au primit nici la această dată banii pentru navetă, iar transportatorii refuză să-i mai transporte. El a cerut conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean să facă demersuri în acest sens la nivel central, spunând că şi el va merge personal la Ministerul Educaţiei pentru a rezolva problema.

Sunt revoltaţi părinţii, şi pe bună dreptate, că nu pot să îşi mai trimită copii la şcoală. Transportatorii au transmis că nu mai pot să opereze transportul dacă nu vor primi banii”, a spus Ţurcanu.

La rândul său, inspectorul general al IŞJ, Mihaela Huncă, a declarat că săptămânal se fac adrese către Ministerul Educaţiei, prin care se solicită fondurile necesare navetei elevilor.

Noi ştim situaţia. Fondurile vin de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi se pare că pentru anul şcolar trecut s-a depăşit bugetul tocmai pentru că anumiţi transportatori au preţul chiar şi de zece ori mai mare pe kilometru. Ni s-a spus să avem răbdare până se pun lucrurile la punct. Banii vor veni”, a precizat Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *