Luni muzeele vor fi deschise publicului. Află detalii!

 

Muzeul Judetean Botosani
Muzeul Judetean Botosani

Muzeele vor fi deschise, și în ziua de luni, în săptămâna altfel, chiar dacă în mod regulat lunea este zi liberă pentru muzeografi.

Directorul Muzeului Județean Botoșani, Lucica Pârvan, a declarat că a luat această decizie pentru a putea veni în întâmpinarea elevilor și a cadrelor didactice, care doresc să efectueze vizite la muzeele din municipiu ca activități în cadrul săptămânii altfel desfășurată anul acesta sub sloganul „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

„Am făcut un program astfel încât toate muzeele ce țin de Muzeul Județean să fie deschise inclusiv în ziua de luni, astfel încât toți cei care și-au făcut programare și nu numai, să poată vizita unul dintre muzeele noastre”,a declarat Lucica Pârvan, directorul Muzeului Județean Botoșani.

Ea crede că numărul vizitatorilor la muzeele botoșănene va fi mai mare în perioada 1-5 aprilie, când se desfășoară Săptămâna Altfel, avînd în vedere și faptul că tot atunci Botoșaniul va fi gazda a două olimpiade școlare la faza națională, respectiv de limbi clasice și de tehnologii-agircultură.

Se așteaptă din partea conducerii Muzeului Județean Botoșani la un flux mai mare de vizitatori către Muzeul de Etnografie având în vedere că acesta a fost recent redeschis publicului.

Anul trecut, tot în Săptămâna Altfel, numărul vizitatorilor a crescut considerabil, după cum a spus Lucica Pârvan, directorul Muzeului Județean.

Intrarea la muzeu pentru o singură persoană este 2 lei, dar, miercuri, elevii și nu numai vor putea intra gratuit întrucât în această zi se va desfășura la Botoșani programul „Săptămâna familiei, săptămâna fără televizor”, când toate școlile înscrise în program vor beneficia de intrare gratuită.

„Toate muzeele din țară și-au ales o zi pentru intrare liberă iar noi am ales ziua de miercuri. Este vorba despre programul la care ne-am înscris și noi, intitulat „Săptămâna familiei, săptămâna fără televizor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *