Bugetul municipiului votat după ce a fost criticat de consilierii locali mai bine de jumătate de o oră

clBugetul municipiului Botosani, criticat de consilierii locali din opoziţie ca fiind unul neprofesionist. Ei au acuzat ca Executivul a alocat bani pentru locuri de joaca, pentru scoli, pentru consultanta, mai mulţi bani ca anul trecut pentru contestatele „panseluţe” din campania electorală, in timp ce pentru strazi, locuinte pentru tineri, dar şi pentru realizarea altor obiective importante din oraş, spun consilierii,  sumele alocate sunt infime.

„Bugetul a fost facut neprofesionist. Sa nu creada cineva ca se vor reabilita strazi cu banii care s-au prins în buget. Pentru reparaţii străzi este cea mai mică sumă alocată din 2001 până astăzi şi total insuficientă.Vedem alocare a nu mai puţin de 630.000 lei pentru întreţinere spaţii verzi. Este cea mai mare sumă alocată până acum. Şi pentru partea de salubritate suma este imensă”, a spus Ghiorghiţă.

Şi consilierul Gheorghe Iavorenciuc a criticat ca se dau bani mulţi pentru realizarea terenului de  agrement pe locul fostelor sere şi pe audit-uri sau pentru angajarea unor paznici în şcoli , nemultumiri vizavi de buget fiind exprimate  şi de consilierul Catalin Alexa.

În replică, primarul Ovidiu Portariuc i-a contrazis şi a spus că bugetul este unul pentru dezvoltarea şi pentru modernizarea Botoşaniului.

A fost o prioritizare a investiţiilor. De ce şcoli, înainte de reparaţii, de ce padoc înainte de anumite activităţi sportive, etc. Au fost doleanţele cetăţenilor. Am avut consultări, şi acestea sunt priorităţile oamenilor. Rezolvarea problemei câinilor comunitari este una din priorităţi. Cât am fost consilier local nu am văzut atâta transparenţă. Se investeşte în sport, în modernizarea stadionului, se reabilitează Sala Polivalentă, se investeşte în acel parc pentru tineri şi copii”, a spus primarul.

În ciuda criticilor, bugetul municipiului a fost votat de 15 consilieri, alti cinci au votat impotriva, iar unul s-a abtinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *