56,43% a fost procentul de promovabilitate la simularea bacalaureatului la proba la alegere

mihaela hunca mart13
Mihaela Hunca, inspector sef ISJ

Elevii de clasa XII-a au reusit sa obtina rezultate mai bune la simularea examenului de bacalaureat, proba F (proba la alegere). Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, cele mai bune rezultate au fost obtinute de Seminarul Teologic Botosani, cu promovabilitate de 96,42%, urmat de Colegiul National „Mihai Eminescu”, cu o promovabilitate de 95,09%. Pe locul urmator s-a clasat Colegiul National „A.T.Laurian”, cu 91, 42% si Colegiul Economic „Octav Onicescu”, cu 87,25%.

Codase la aceasta simulare sunt Liceul „Elie Radu”, cu o promovabilitate de 16,53%, Liceul Tehnologic Sendriceni, cu 20,00%, precum si Liceul Pomarla, cu 21,41%.

Rezultatele sunt mai bune decat la celelalte simulari. Procentul cel mai mare la informatica 87%, 83% la geografie si 67% la discipline socio-umane. In schimb, la chimie avem promovabilitate 43%, la biologie 42%, iar cel mai mic procent de promovabilitate a fost la fizica, 23%. Avem si 19 note de 10, cele mai multe sunt la biologie si la discipline socio-umane„, a declarat Mihaela Hunca, inspector general al ISJ.

Promovabilitatea la aceasta proba a fost de 56,43%. Liceele cu rezultate slabe vor fi monitorizate de ISJ in perioada imediat urmatoare.

One thought on “56,43% a fost procentul de promovabilitate la simularea bacalaureatului la proba la alegere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *