Federovici cere ministrului Educaţiei decontarea navetei elevilor din Botoşani

Senatorul Doina Federovici a făcut, luni, o interpelare ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, prin care atrage atenţia asupra datoriilor pe care ministerul le are faţă de elevii navetişti din Botoşani.

As dori sa  supun atenDoina Federovici in Senattiei dumneavoastra, situatia deosebit de grava cu care se confrunta cei 7000 de elevi botosaneni  care asteapta sa le fie decontati banii de naveta. Datoriile Ministerului Educației către elevii botoșăneni care fac naveta cresc de la o lună la alta, în condițiile în care în cursul acestui an nu s-a primit nici un ban pentru plata transportului acestora, iar în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2012, au fost făcute decontări doar în procent de 10-20%„, a spus Federovici.

Ea a arătat, de asemenea, că restanţele Ministerului Educaţiei faţă de elevii navetişti depăşesc 3,6 milioane de lei.

„Precizez faptul ca majoritatea copiilor navetisti provin din familii care se confrunta cu probleme financiare deosebit de grave si se afla in imposibilitatea de a plati costul abonamentului, care in unele cazuri ajunge chiar la 378 leilunar.  Pentru familiile care au doi sau trei copii care fac naveta,  este aproape imposibil sa suporte aceste costuri. Mai mult firmele de transport au amenintat ca de la 1 aprilie vor refuza să mai transporte acesti  elevi. Iar acest fapt  atrage, in mod evident, consecinte extrem de serioase în ceea ce priveste riscul abandonului scolar„, a mai precizat Federovici.

Ea a dat exemplul Liceului Tehnologic Alexandru Vlahuta din Sendriceni, unde, din totalul de 1.104 elevi provenind  din Sendriceni, Dorohoi si localitatile invecinate, unele aflate la 50 kilometri distanta, 663 de elevi sunt navetisti,  acestia deplasandu-se la scoala cu diferite mijloace de transport pe baza de abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *