Turcanu nu vrea coplata de 10 lei la Spitalul Judetean. Vezi cat va fi!

bolnavi in saloane noiCoplata la Spitalul Judetean ar putea fi 5 lei si nu 10 lei, asa cum au anuntat initial reprezentantii unitatii spitalicesti. Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean, a declarat ca taxa de externare va fi stabilita de comun acord intre conducerea spitalului si cea a Consiliului Judetean si ca aceasta va fi de 5 lei. Coplata va fi introdusa in spitale incepand cu luna aprilie.

Am vazut ca au fost facute declaratii publice, fara a fi discutate in cadrul conducerii Consiliului Judetean. Eu sustin ca acea coplata sa fie minim prevazut de lege la Botosani. Cei care au spus ca va fi 10 lei, sa puna diferenta din buzunarul lor„, a spus Turcanu.

Potrivit Ministerului Sanatatii, coplata poate fi intre  5 şi 10 lei. Aceasta se va percepe de fiecare spital, pe baza aprobării Consiliului de Administraţie, o singură dată, la externare. 

Există mai multe categorii de persoane care vor fi exceptate de la coplată. Este vorba despre bolnavii cronici din cadrul programelor naţionale de sănătate, copiii sub 18 ani, gravidele şi lăuzele, pensionarii cu venituri sub 740 de lei, persoanele cu dizabilităţi. Coplata nu se va achita în cazul internărilor de urgenţă.

One thought on “Turcanu nu vrea coplata de 10 lei la Spitalul Judetean. Vezi cat va fi!

  1. Nu pot sa-mi imaginez cam cat de scos din necazuri se va simti externatul care va plati 5 lei si nu 10 lei, dar un lucru este evident pentru orice om care poate ,,adulmeca’ ‘ un pic, strategiile perfide ale politicienilor!… Domnule Turcanu!!!… Sunt muuulte treburi cu care te-ai angajat sa-l fericesti pe bietul botosanean !. Fa-le macar partial si lasa prafurile electorale. Stim ca esti DOXA, la acest capitol si ca, gandul mataluta zboara peste ani , la alegeri , pregatindu-ti culcusul cu grija!… Deci nu ne aburi, ca se vede din avion ca-i trucaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *