Zeci de copii au vizitat Inspectoratul de Politie Judetean

copii la politieCu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, în data de 25 martie 2013, începând cu ora 10, la sediul IPJ Botoşani , elevii din unităţi de învăţământ din Botoşani au fost invitaţi de poliţişti să participe la o scurtă incursiune în specificul muncii de poliţie.

Astfel, copiii au asistat  la o prezentare a metodelor şi tehnicilor folosite de Serviciul Criminalistic, au fost invitaţi să descopere interiorul unei maşini dotate cu radar şi au participat la o demonstraţie a câinilor din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale.

Micii vizitatori au fost interesaţi de modul cum funcţionează poligraful– mai cunoscut lor sub denumirea de „detector de minciuni”.

De asemenea, copii au fost foarte încântaţi să pătrundă în interiorul unei maşini de poliţie dotată cu radar. O activitate similară a avut loc şi la Poliţia oraşului Bucecea, unde elevi ai unităţilor de învăţămând din localitate au venit sa-i cunoască pe poliţişti „la ei acasă”.

lansare carte politieTot în cursul dimineţii , Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a fost gazda unei lansări de carte care îl are în calitate de coautor pe colonelul (r) Mihai Drăguţu. Este vorba despre  „La Voroneţ bat clopotele pentru eroii Moldovei”, lucrare dedicată eroiilor care au luptat pentru independenţa, întregirea şi eliberarea României, scrisă de Mihai Drăguţu în colaborare cu generalul(r) dr. Constantin Ucrain.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *