Politistii botosaneni au invatat tactici polițienești de la colegi americani

politisti americaniÎn perioada 18 – 23 martie 2013, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani s-au desfăşurat mai multe activităţi destinate sărbătoririi celor 191 ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.
 Începând cu ziua de 18 martie, a sosit în România o delegaţie a Biroului Şerifului din Broward, Florida–SUA, formată din sergent Donald Prichard, detectiv Traian Breabăn, detectiv Brian Plancarte, detectiv Cristopher Mazolla, ajutor de șerif Jonathan Vasquez, detectiv Joseph Kearney, detectiv Rodrigo Mello și căpitan Andrew Dunbar. Acești au fost întâmpinați în stil tradițional românesc de către comisar șef Cristian Cucoreanu – inspector șef al I.P.J. Botoșani și comisar șef Cătălin Radu – șef al Poliției municipiului Botoșani și președinte al Asociației Internaționale a Polițiștilor (I.P.A.) Regiunea 1 Botoșani.

politisti americani la Pe parcursul a trei zile, colegii americani au susținut un curs de pregătire privind tactici polițienești avansate, la care au luat parte 40 de polițiști botoșăneni care au primit diplome de absolvire.

Pe 21 martie, s-au alăturat și politisti din Republica Ucraina, colonel Demydov Oleksandr – şeful Departamentului M.A.I. în Regiunea Cernăuți  şi colonel Zaitsev Ivan – asistent șef în cadrul Departamentului M.A.I. în Regiunea Cernăuți, precum și colegii din Republica Moldova, colonelul Gâscă  Vasile, șef al Batalionului de patrulă și santinelă Bălți şi  colonelul  Moscalu  Valeriu, șef al Inspectoratului de Poliție Briceni.

Membrii delegaţiilor străine s-au întâlnit cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, ocazie cu care au fost prezentate aspecte din modul de organizare și activitatea Poliției Române, precum şi aspecte privind specificul situţiei operative la nivelul judeţului Botoșani.

politisti americani la btÎn aceeaşi zi, în Poligonul de tragere al IPJ Botoşani a fost organizat un concurs de tir, la care au participat membrii delegaţiilor străine, poliţişti ai IPJ Botoşani, dar şi oficialităţi ale judeţului.

Primul loc al concursului a fost câștigat de către detectiv Traian Breabăn din cadrul delegației americane.

În această atmosferă de sărbătoare, comisar șef Cătălin Radu, șef al Poliției municipiului Botoșani și președinte al Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Botoșani, a acordat și înmânat titlul de Omul Anului 2013, detectivului Traian Breabăn, pentru activitatea depusă în  dezvoltarea relațiilor de colaborare internațională dintre I.P.J. Botoșani, I.P.A. Botoșani și Broward County Sheriff’s Office.

La rândul lor, colegii americani au înmânat plachete omagiale domnului inspector șef, comisar șef Cristian Cucoreanu și domnului comisar șef Cătălin Radu, pentru consecvența în continuarea relațiilor dintre I.P.J. Botoșani și Broward County  Sheriff’s Office.

 Delegaţia americană a donat I.P.J. Botoşani veste antiglonţ şi alte dispozitive şi materiale necesare muncii de poliţie în valoare totală de 35.000 USD.

Vizita delegaţiilor străine s-a încheiat în ziua de 23 martie şi a pus bazele unei colaborări în ceea ce priveşte organizarea unor viitoare schimburi de experienţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *