Consiliul Judetean aloca bani pentru perdele forestiere de protectie a drumurilor din judet

perdele forestierePrefectul judetului, Costica Macaleti, a desemnat un comitet care sa se ocupe de implementarea proiectului privind plantarea de perdele forestiere in judet, in vederea protectiei drumurilor. Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a cerut primarilor din judet sa intre in acest parteneriat, iar majoritatea si-au dat acceptul. Consiliul Judetean va aloca o suma de bani pentru acest proiect, urmand ca Directia Silvica sa puna la dispozitie in mod gratuit puietii. 

Comitetul va incepe sa functioneze si vom stabili planul de implementare al acestui program. Directia Silvica va da gratuit puietii, iar primariile se vor ocupa de plantarea lor. Vrem perdele impotriva vantului deocamdata„, a spus Florin Turcanu.

Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca in cazul in care va mai fi ninsoare viscolita, asa cum a fost la sfarsit de saptamana, se va decide inchiderea drumurilor.

Daca vantul are peste 50 km/ora, atunci inchidem drumurile ca asa spun normele.  Oamenii nu inteleg, si de aici au fost si nemultumiri, ca atunci cand este vant eficienta este zero. Nici noi nu ne putem permite sa dam bani pe vant„, a spus Gheorghe Sorescu, vicepresedintele CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *