Spor pentru conditii vatamatoare in invatamant, sistat din februarie

iuliana nacu
Iuliana Nacu, liderul SIP Botosani

Sindicatul Invatamantului Preuniversitar a deschis un nou proces pentru obtinerea sporului de conditii vatamatoare, dupa ce acesta a fost sistat din februarie 2013. Curtea de Conturi a stabilit ca sporul este incasat ilegal, imputand sumele beneficiarilor, insa intre timp acesta a fost sistat. Sindicatul a deschis si in 2011 un proces pe aceasta speta, obtinand in instanta reacordarea acestuia. Procesul va fi deschis pentru angajatii din 40 de scoli.

Am castigat in 2011 acest spor dupa ce am facut proces. S-au dat bani la oameni si s-a  sistat din nou. Sposrul se refera la cei care lucreaza in fata ecranului mai multe ore, spalatorese, bucatarese, fochisti. Trebuie certificat de expertizare de la Inspectoratul de Munca„, a spus Iuliana Nacu, liderul SIP Botosani.

One thought on “Spor pentru conditii vatamatoare in invatamant, sistat din februarie

  1. Toti profesorii lucreaza in fata ecranului de cand se cer fel de fel de statistici, fisele si testele de evaluare sunt scrise ore in sir la calculator, portofoliile care se intocmesc la sfarsitul multelor cursurui urmate de profesori, se lucreaza tot la calculator, multe ore in fata calculatorului si nimeni nu zice nimic despre asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *