Lucrări de mântuială la Casa Ventura. Faţada clădirii pentru care s-au cheltuit 12 milioane de lei s-a degradat

casa ventura Botosani degradataReabilitarea Casei Ventura din municipiul Botoşani păre să se fi făcut în foarte mare grabă. Lucrarea, inaugurată în urmă cu aproape jumătate de an, nu arată nici pe departe aşa cum ar trebui să arate o clădire pentru care s-au cheltuit peste 12 milioane de lei.

Imobilul de pe Bulevardul Mihai Eminescu dă deja semne de „oboseală”, tencuiala exterioară cedând pe centurile de sub acoperiş, afectând puternic imaginea casei.

Tencuiala a căzut pe trei laturi ale clădirii, acest lucru fiind vizibil atât deasupra intrării principale, în Şcoala Populară de Artă, cât şi deasupra intrării secundare, în Muzeul de Etnografie.

casa ventura Botosani degradataDirectorul Şcolii Populare de Artă, Liviu Andronic, susţine că a sesizat Consiliul Judeţean cu privire la faptul că o parte din faţa Casei Ventura s-a degradat, mai ales că lucrarea se află în garanţie.

Eu nu am decât să sesizez. Restul, ea e monitorizată de Consiliul Judeţeran, de managerul de proiect, de Agenţia de Dezvoltare Regională şi Uniunea Europeană, pentru că este reabilitată pe fonduri europene”, a afirmat Andronic.

casa ventura Botosani degradataLa rândul său, patronul firmei Victor Construct, Victor Mihalachi, susţine că deteriorarea parţială a exteriorului clădirii a survenit ca urmare a proiectării greşite a acesteia. El susţine că firma sa va începe în cel mai scurt timp reparaţiile.

Casa Ventura a fost reabilitată în baza unui proiect cu finanţare europeană început în iunie 2010 şi finalizat în august 2012. În proiect, UE a acordat 8,4 milioane de lei, Consiliul Judeţean 2,91 milioane, iar Guvernul României 1,28 milioane de lei.

12 thoughts on “Lucrări de mântuială la Casa Ventura. Faţada clădirii pentru care s-au cheltuit 12 milioane de lei s-a degradat

  1. D-le TURCANU – vedeti spalarea Banilor – D.N.A. ( care este valoarea reala a reabilitarii acestor Cladiri – si ce sume a cheltuit aceasta.) A verificat cineva lista de cantitati decontate , puse in opera cu cele din lista de decontare ? Cine a fost DIRIGINTE de Santier ? ar cam trebui sa dea cu sbsemnatul .
    Companie care lucreaza dupa cum se vehiculeaza FOARTE PROST -(vezi investitia Spital Judetean , Casa Ventura , etc )
    Ce treaba are Proiectantul cu materialele folosite la lucrare – mai Victore , sa coscovit tencuiala pusa de oamenii tai nu de proiectant , hai la pascut cu aceste scuze
    D-le MIhalache de ce nureacunoasteti ca sunteti din punct de vedere CALITATIV slab – Ma intreb ce face AUDITUL !!!!!!!

    1. Auditul nu este strain de neregulile de executie si ar cam trebui sa dea cu subsemnatul pe la DNA. Poate aude cine trebuie.

  2. Dar la Casa Corpului de Didactic, parca asa se cheama, aia de pe bulevard, ati vazut-o? Se vede din strada. E varza…

    1. Sa nu uitam si Green Hill de la Piatra Neamt. Un complex rezidential de locuinte cu finantare privata, complex care are multe deficiente de constructie si executie si in plus nu mai poate fi invocata scuza ca de vina ar fi proiectantul.
      La fel s-a intimplat si la ANL-urile de la Alba Iulia si cele de la Sibiu. este bine de stiut.

  3. Pai cam asta inseamna „puterea lucrului bine facut”. Date fiind precedentele o astfel de lucrare nu trebuia data in executie firmei VC. Acum, se vor cheltui alti bani fara sa avem garantia unui lucru facut cu temei . In plus, daca afla „madame UE” o sa ne ceara banii inapoi, bani ce vor fi luati evident din bugetul alimentat fireste de contribuabili . Sint curios ce o sa se intimple cu parcarea subterana de la Big/Piata Mare si mai ales la spitalul judetean .
    In mod normal firmele cu probleme ar trebui excluse de la participarea la licitatiile pe banii de la buget sau fondurile europene.

  4. Asa se intimpla cind pleci urechea la lingusitori . Iti pleaca oamenii valorosi si ramii cu impostorii a caror singura calitate este lingusitul si datul cu periuta.
    Este o vorba la romani care spune : „cum iti asterni asa vei dormi”. Somn usor !

  5. Cite astfel de constructii nu se puteau face cu 12.000.000 ?
    Coruptie ,coruptie,pantofi si genti la DOAMNA Nuti(Elena UDREA)
    Oare cind va veti gindi ca ,, PATRIA-I POPORUL SI NU TAGMA JEFUITORILOR”-Tudor Vladimirescu!
    Eu ii iubesc pe Botosaneni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *