Fostul prefect Simionovici rămâne fără o parte din avere

Alexandru Simionovici
Alexandru Simionovici

Fostul prefect ţărănist de Botoşani, Alexandru Simionovici, va rămâne fără o parte din avere. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, joi, confiscarea a unei sume de bani pe care fostul prefect din perioada 1996- 2000 nu a putut-o justifica. Este vorba de o sumă de 180.000 de lei, care trebuie actualizată în raport cu inflaţia.

Judecătorii Înaltei Curţii au respins, joi, recursurile formulate atât de Ministerul Public şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cât şi de Alexandru Simionovici, menţinând astfel sentinţa dată în luna noiembrie 2011 de Curtea de Apel Suceava.

Potrivit acesteia, lui Simionovici i se confiscă suma de 180.000 de lei.

Alexandru Simionovici a fost trimis în judecată pentru luare de mită în dosarul buletinelor de vot. El este singurul prefect care a făcut închisoare, controlul averii fiind început în urmă cu 11 ani, în urma anchetei declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Sentinţa Inalte Curţi este definitivă şi irevocabilă.

3 thoughts on “Fostul prefect Simionovici rămâne fără o parte din avere

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Da,superb..unu la mana,stiu ca dupa 10 ani,o fapta se prescrie…la el sunt 11 ani..Doi la mana….cum adica i se confisca o suma pe care nu o poate justifica?Da pe cei care ii da la televizor ca fac nunti de sute de mii de euro,limuzine de milioane de euro,cravate de aur,palate poleite cu aur…si etc,etc…aia cum isi pot justifica banii ?!?!?!?!?! Chiar va bateti joc de noi ?

  2. Aproape ca uitasem de acest om , dar articolul sus mentionat m-i l-a readus in memorie. Nu-l compatimesc si pentru motivul ,ca nu se poate ca tot ce i se intampla este … ,,o lucratura’ ‘! Retin ,ca in urma cu niste ani, indreptand-u-ma catre liceul LAURIAN, un cunoscut cu care faceam acelasi drum, (inginer constructor de profesie) mi-a spus; ,,Vezi vila aceasta? !!! Este a lui Simionovici , fostul prefect de Botosani. Eu i-am construit-o ! Cu materialele firmei, cu oamenii firmei si pe gratis, numai sa fim lasati in pace ! ‘ ‘ N-am fost deloc surprins, nu-s cazut totusi din Luna, dar m-am gandit si atunci si acum , cat sunt de ,,rentabile’ ‘ functiile astea!!! Si cum dupa un timp, incepem sa ne lamentam ; dom-le ! de ce sa-mi ia ? doar am muncit si-am pus cu greu ban peste ban , numai eu stiu cat m-am sacrificat!… Asa ca… e bine de stiut , ca vine’ o vreme! Bine-ar fi sa vina pentru toti ,,gospodarii’ ‘ astia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *