Botoşănenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti facturi mai mici iarna viitoare

Botoşănenii care se încălzesc de la Modern Calor vor simiţi efectele modernizării sistemului termic iarna viitoare, a declarat primarul Ovidiu Portariuc. El a spus că anul acesta facturile au fost la fel de mari, întrucât nu a fost finalizată lucrarea privind înlocuirea reţelelor, aceasta fiind realizată în proporţie de 60%. Edilul municipiului a precizat, însă, că preţul la gigacalorie va rămâne constant sau va scădea.

Ar fi culmea să crească după ce se bagă 2000 miliarde în zona respectivă. Pe viitor există două direcţii: scăderea sau menţinerea  preţului constant la populaţie, în condiţiile în care peste tot în ţară preţurile cresc, precum şi scăderea ponderii subvenţiei Consiliului Local şi eliberarea anumitor resurse pentru alte zone de investiţii. Chiar în acest an a scăzut subvenţia acordată Modern Calor cu aproape 2 milioane lei, iar asta înseamnă că apar primele semne ale eficienţei investiţiei„, a spus Portariuc.

Anul acesta, factura la încălzire la Modern Calor, pentru două camere, a ajuns şi la aproape 5 milioane lei vechi.

6 thoughts on “Botoşănenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti facturi mai mici iarna viitoare

  1. Stim povestea, de prin 2003 tot scad facturile . Asa spun alesii , dar surprizaaa 🙂 pe hartie cresc …Dar noi traim cu speranta ca na , a vorbit dom primar si el nu ne minte . :))))

    1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
      Mi-ai luat vorba din gura.
      As mai adauga o intrebare! Cand se va renunta sa se mai subventioneze pretul energiei termice cu bani de la bugetul local? Dupa parerea mea ce se intampla acum este concurenta neloiala. Si cu toate astea tot cu centrala proprie e mai eftin.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Da, o sa scada cand cei de la Societatea de termoficare vor putea verifica instalatiile din apartamente;sunt care spun ca au centrala de apartament,dar de fapt sunt conectati la reteaua centrala,de aceea sunt facturi uriase.Daca nu gasesc solutii o sa-si piarda clientii si o sa ramana doar cu investitia…

  3. domnul Primar are dreptate la anul scade pretul la jumatate…vor fi infintate 7000 noi locuri de munca …..10 blocuri A N L pentru tineri drumul Botosani Suceava reabilitat …….Botosani Tg. Frumos cu cate doua benzi pe sens.. agentii economici vor fi sprijiniti sa se dezvolte nu vor creste impozitele locale ce frumos parca suntem in campania electorala…..multumim ne-am fript odata ajunge… faceti ceva si dupa aia laudativa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *