Instrumentiştii de la Filarmonică cer eliminarea politicului din instituţiile de cultură

filarmonica protest 1Instrumentiştii de la Filarmonica Botoşani nu mai vor ca instituţia să fie condusă de oameni numiţi politic. Ei spun că vor face un demers la nivel naţional, prin care vor cere eliminarea politicului din instituţiile de cultură. Dorinţa lor vine după ce de câtva luni în instituţie s-a declanşat un scandal între angajaţi şi directorul Filarmonicii, Mihai Sârbu, care, spun ei, a fost numit politic.

Este o aberaţie totală asta, pentru că se ajunge la situaţii total deplasate. Din păcate, nişte artişti sunt puşi în situaţia mizeră de a intra în conflict direct cu publicul, la care ţinem foarte mult. Noi ne facem datoria pentru ei„, a spus Ovidiu Alupei,  şef de partida – violoncel.

One thought on “Instrumentiştii de la Filarmonică cer eliminarea politicului din instituţiile de cultură

  1. Domnului Alupei,
    Esti sigur ca asa gandesti, sau te faci mesagerul unui grupuscul condus de concert maistru?
    Adevarul este ca nu poti sa blochezi pe nimeni sa se inscrie la concursul de manager, daca acea persoana indeplineste conditiile impuse de lege si de CL Botosani. Porcaria vine de la faptul ca prin interventia brutala a politicului sunt impusi manageri incapabili sa asigure un management eficient intro institutie de concerte. Aceasta meteahna nociva conduce direct la scaderea calitatii spectacolelor, la gestionarea ineficienta a resurselor financiare si la
    intronarea unei atitudini nesanatoase fata de munca( responsabilitate scazuta, fuga dupa venituri nelegale sau exagerate in raport cu situatia actuala, lipsa motivatiei instrumentistilor de a se autodepasi,etc,etc. Aceasta situatie se potriveste situatiei existente la Filarmonica din Botosani. La mentinerea acestui climat a contribuit si comisia de evaluare a managementului aplicat de d-l Sarbu, care a ,,inchis ochii” cu buna stiinta la unele neimpliniri evidente sau chiar a nestiintei acestuia. Sa fie oare tot sub presiunea politicului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *